Erdei iskola

"Tanulni természet közelben..."

Az erdei iskola ma már nem csak egy lehetőség, hanem a legtöbb iskolában a tananyag része és fontos kiegészítője.

Minden iskolának lehetősége van, hogy szorgalmi időben erdei iskolát szervezzen diákjainak, mely során a gyerekek a természetben tapasztalhatják meg mindazt, amik sokszor a tankönyvekben esetleg kissé szárazon kerülnek közlésre.

Amellett, hogy a tanulók jó levegőn vannak és sokat mozognak, rengeteg új és hasznos információhoz juthatnak. Megtanulhatják tisztelni és megbecsülni az őket körülvevő élővilágot úgy, hogy szinte észre sem veszik: játékosan és élvezetesen.

Az élményszerű ismeretszerzés egyik legfontosabb színtere az erdei iskola. Célunk a 6-18 év közötti korosztály természetszeretetének, környezetbarát szemléletének és viselkedésének kialakításához hozzájárulni.

"Aki sokat jár erdőbe, az megtanul összhangban élni környezetével, türelmesebb lesz, következésképpen toleránsabb a másik emberrel."

A tábor számos madárfaj, bogár, néhány apróvad, a mókus, a pele élőhelye. Az önálló ismeretszerzést tájékoztató táblák segítik.

Gyermek és ifjúsági táborunk remek lehetőséget biztosít az oktatási intézmények számára, hogy megtörjék az iskolai hétköznapok egyhangúságát, és egyszerre szolgáljanak élményekkel és ismeretekkel diákjaik számára.

A közös programok során pedig  jobban megismerhetik egymást a tanulók, ami segíti összekovácsolni az osztályközösségeket.

Mindemellett a látnivalókban gazdag túrák, izgalmas megfigyelések, kalandok feledhetetlen élményt nyújtanak a résztvevőknek.

 

Önállóan szervezett erdei iskoláknak ajánljuk táborunkat.

Jó szívvel ajánljuk a Balaton-felvidék tanösvényeit iskolai osztályoknak. Az alábbi linkre kattintva tájékozódhatnak a sétautakról, körutakról, tanösvényekről.

http://www.bfnp.hu/magyar/oldalak/tanosvenyek/

A kísérő tanároknak a szállás és az étkezés 20 fő felett 2 főnek, 30 fő felett 3 főnek ingyenes.

 

Szeretettel várjuk az Ön osztályát is!