Barangoló

Zánka környezete rendkívül gazdag turisztikai érdekességekben: Tapolca - Tavas barlang, Badacsony a híres szőlőskertekkel, Balatonederics Afrika Múzeum, Szigligeti vár és a Sümegi várban felejthetetlen élményt nyújtó a középkori lovagi várjátékok, Tihanyi Apátság  és sok-sok műemlék, múzeum, várrom.
A településen található vasútállomás, a bérelhető hajók, vitorlások biztosítják a balatoni kirándulásokat.

 

Gyalog és kerékpártúrák

A Balaton vidéke azok számára is ideális, akik nem csak úgy szeretnék eltölteni a szabadidejüket, hogy naphosszat sütkéreznek a strandon, vagy lubickolnak, úszkálnak a vízben. A környék remek lehetőséget ad az aktív pihenésre: a kerékpáros- és gyalogtúrákra egyaránt.

A Balatoni Bringa Körút hazánk legszebb tájain kanyargó kerékpárút.

Ha az ember a kerékpárral vág neki a tájnak, sokkal többet lát, és ismer meg belőle, mintha autóval utazna. A két keréken túrázóknak a táj - rejtett szépségeit is feltárja, a túra közben pedig megismerkedhetnek az itt élő emberekkel, műemlékekkel is. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a kerékpározás nagyon egészséges is.

Azok számára, akik nem hozzák magukkal a saját bringájukat, a környéken kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség.

A gyalogos természetjárás, túrázás kiváló alkalom a baráti összejövetelre is. Korunk rohanó emberének igazi felfrissülés a természetet bejárni, a békés dimbes-dombos táj friss levegőjű lankáin megpihenni.

 

Geotúrák

A környék a könnyebb sétára vágyók és a gyakorlott, komoly teljesítménytúrákat kedvelők számára is egyaránt ajánlott.

 

Az alábbi linkeken megismerkedhet a további lehetőségekkel:

http://balatonfelvidek.lap.hu/

http://www.bfnp.hu/magyar/nyitolap/

http://bakony.lap.hu/